Доступність посилання

ТОП новини

Верховний суд залишив без задоволення касаційну скаргу щодо затримання Вишинського


Кирило Вишинський був затриманий 15 травня 2018 року
Кирило Вишинський був затриманий 15 травня 2018 року

Об’єднана палата Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду залишила без задоволення скаргу адвокатів керівника «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського щодо незаконності його затримання, повідомляє портал Судової влади України.

«Проголошення повного тексту судового рішення відбудеться 3 червня, ознайомитися з ним можна буде в Єдиному державному реєстрі судових рішень», – йдеться в повідомленні.

7 травня Подільський районний суд Києва 7 травня продовжив арешт керівнику «РИА Новости-Украина» Кирилу Вишинському до 22 липня.

Кирило Вишинський був затриманий 15 травня 2018 року. В той же день в редакції «РИА Новости Украина» і в нього вдома в Києві відбулися обшуки, під час яких у журналіста знайшли паспорт громадянина Росії і медаль «За повернення Криму». 17 травня Вишинський був заарештований і відтоді перебуває в СІЗО.

СБУ заявила, що агенція «РИА Новости-Украина», якою керував Вишинський, проводила підривну діяльність проти України.

Сам затриманий неодноразово відкидав звинувачення на свою адресу. Після затримання він заявив про вихід з українського громадянства і звернувся за допомогою до президента Росії Володимира Путіна. Російське МЗС неодноразово вимагало від України звільнити Вишинського і називало його переслідування політично мотивованим.

XS
SM
MD
LG