Доступність посилання

ТОП новини

Януковича можуть перевезти для лікування в Ізраїль – адвокат


Віктор Янукович втік до Росії взимку 2014 року після розстрілів протестувальників на Майдані
Віктор Янукович втік до Росії взимку 2014 року після розстрілів протестувальників на Майдані

Колишньому президенту України Віктору Янукович може знадобитися обстеження і лікування в Ізраїлі після того, як він минулого тижня травмувався, ймовірно, під час гри у теніс, заявляє його адвокат Олександр Горошинський.

За словами захисника, 4 грудня він приїхав до Москви з приводу планованого на 5 грудня засідання Оболонського суду Києва у справі, в якій Януковича звинувачують у державній зраді. Як заявив Горошинський, з Януковичем він не бачився, але спілкувався з ізраїльським лікарем, якого запросили оглянути травмованого екс-президента.

Хірург Еяль Аттіас, за словами адвоката, назвав травму Януковича «дуже серйозною» і висловився за його перевезення в Ізраїль для подальших обстежень і, можливо, операції.

Точного діагнозу і назви клініки, куди можуть доправити Януковича, захисник не назвав. Передані ізраїльським хірургом висновки він пообіцяв передати Оболонському суду.

Читайте також: Після тенісу в четвер. Через що Віктор Янукович не виступив на суді

19 листопада Янукович не зміг виступити в суді з останнім словом після того, як адвокат повідомив про його травму. 18 листопада російські ЗМІ повідомили про госпіталізацію Януковича до НДІ імені Скліфосовського у Москві з травмами спини і коліна. Зазначалось, що він був у нерухомому стані. Пізніше екс-президента перевели до приватної клініки.

Суд переніс виступ Януковича на 5 грудня.

13 вересня Оболонський районний суд Києва розпочав заслуховування сторони захисту на стадії дебатів. Сторона обвинувачення 16 серпня попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених статтями «державна зрада», «пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України» і «пособництво у веденні агресивної війни».

Віктор Янукович втік до Росії взимку 2014 року після розстрілів протестувальників на Майдані.

XS
SM
MD
LG