Доступність посилання

ТОП новини

Юрчишин заявив, що звернувся до поліції через слова Шуфрича про кримських татар на каналі «Росія 1»


Ярослав Юрчишин, Голос, народний депутат
Ярослав Юрчишин, Голос, народний депутат

Народний депутат від «Голосу» Ярослав Юрчишин повідомив, що звернувся до Національної поліції через виступ представника «Опозиційна платформа – За життя» Нестора Шуфрича на російському телебаченні. Про це він заявив 22 липня на своїй фейсбук-сторінці.

Заява, яку оприлюднив парламентар, вимагає розслідувати ознаки розпалювання Шуфричем національної ворожнечі (стаття Кримінального кодексу 161).

«В ефірі телеканалу держави-агресора «Россия 1» він (Шуфрич – ред.) почав активно займатись розпалюванням національної ворожнечі, розказуючи, що раніше кримські татари викрадали наших жінок, а тепер визнаються корінним народом України», – зацитував Юрчишин виступ Шуфрича.

Юрчишин послався на Конституцію, яка гарантує всім громадянам України рівні права та свободи і забороняє обмеження, зокрема, за ознаками релігії чи етнічного походження.

«Ми не допустимо приниження українських співгромадян, які стоять як кістка в горлі російській п’ятій колоні в Україні, а тому останні намагаються будь-якими способами їх дискредитувати. За розпалювання національної ворожнечі повинне бути відповідне покарання, і тепер за це візьметься прокуратура з національною поліцією», – зазначив народний депутат.

Читайте також: Обшук в окупованому Криму: прокуратура АРК розпочала кримінальне провадження

Радіо Свобода звернулося до Національної поліції щодо підтвердження цієї інформації. Нестор Шуфрич її наразі публічно не коментував.

Раніше уривок цього виступу оприлюднив журналіст Денис Казанський.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про корінні народи 22 липня.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG