Доступність посилання

ТОП новини

Кількість підтверджених смертей цивільних через війну в Україні перевищила 2 тисячі – ООН


Місцеві в Бородянці, звільненій українськими військами на початку квітня, 3 березня 2022 року
Місцеві в Бородянці, звільненій українськими військами на початку квітня, 3 березня 2022 року

Управління Верховного комісара ООН із прав людини змогло підтвердити загибель понад двох тисяч людей внаслідок повномасштабної російської агресії. Це дані від 24 лютого до півночі 17 квітня, повідомили в УВКПЛ ООН.

За даними ООН, загинули 2 072 цивільних, з них 537 чоловіків, 327 жінок, 38 дівчаток і 60 хлопчиків, а також 71 дитина і 1 039 дорослих, стать яких ще не вдалося встановити.

Крім того, 2 818 зазнали поранення. З них 327 чоловіків, 253 жінки, 56 дівчаток і 61 хлопчик, а також 155 дітей і 1 966 дорослих, стать яких не встановлена.

Серед них:

  • 653 людини загинули і 1 059 отримали поранення на території Донецької та Луганської областей, яка контролюється урядом
  • 79 загиблих і 312 поранених – на території, окупованій незаконними збройними формуванням «ДНР» і «ЛНР»
  • 1 340 загиблих та 1 447 поранених в інших регіонах – «у місцях, які перебували під контролем Уряду на момент, коли сталися жертви»

Водночас УВКПЛ ООН вважає, що реальні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бої, відбувається з затримкою.

«Збільшення цифр у цьому зведенні порівняно з цифрами у попередньому (станом на опівночі місцевого часу 14 квітня 2022 року) відбулось не лише за рахунок нових випадків, що мали місце з 15 до 17 квітня; протягом дня УВКПЛ ООН також верифікувало кілька випадків, що мали місце у попередні дні», – йдеться в заключенні Управління.

Читайте також: Обстріл Львова: «Ми з Луганська у 2014-му виїхали, а тепер і тут це наздогнало»

В ООН також зазначають, що не всі цивільні, які загинули з 15 по 17 квітня, були включені до цієї статистики, тому що деякі випадки ще очікують на підтвердження.

Російське масштабне військове вторгнення в Україну триває від ранку 24 лютого. Російські війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури, руйнуючи аеродроми, військові частини, нафтобази, заправки, церкви, школи та лікарні.

Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію», яка має на меті «демілітаризацію і денацифікацію». Незважаючи на все більше доказів протилежного, Росія заперечує, що атакує мирних жителів у війні проти України.

Ракетний обстріл Львова: що відомо і які наслідки (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:21 0:00
Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG