Доступність посилання

ТОП новини

«Україні потрібні F-16» – Залужний оприлюднив відео роботи української авіації


28 березня міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що на цьому етапі війни надання Україні сучасних винищувачів не допоможе
28 березня міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що на цьому етапі війни надання Україні сучасних винищувачів не допоможе

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний оприлюднив відео роботи української авіації і заявив, що Україні потрібні сучасні винищувачі F-16.

В оприлюдненому у соцмережах головнокомандувача відео командир бригади тактичної авіації Олексій Манюшкін заявив, що українські військовослужбовці настільки вмотивовані, що готові в найкоротші терміни оволодіти будь-якою західною технікою, щоб наблизити перемогу України.

«Літак МіГ-29, будемо казати правду, він уже морально застарів. F-16 може застосовувати всю номенклатуру західного озброєння, що є на озброєнні країн НАТО. Ми зараз використовуємо деякі західні зразки зброї, такі як HARM. Це протирадіолокаційна ракета, але ефективність її буде набагато вищою, якщо ми застосовуватимемо її з F-16», – сказав він.

28 березня міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що на цьому етапі війни надання Україні сучасних винищувачів не допоможе.

«Щодо винищувачів F-16, якщо таке рішення буде ухвалене, то для забезпечення цих можливостей знадобиться приблизно 18 місяців. Але це не допоможе українцям на цій стадії війни. Чи можуть українці отримати винищувачі у майбутньому? Ми всі віримо, що так. Потенційно це можуть бути або F-16, або інші літаки четвертого покоління. Тож ми продовжимо працювати з нашими партнерами, щоб переконатися, що Україна має саме те, що їй потрібно», – заявив міністр оборони США під час слухань в сенатському Комітеті з питань збройних сил.

За його словами, зараз головною потребою українців на полі бою є протиповітряна оборона великої дальності.

Читайте також: Буданов розповів, що Україні потрібно для досягнення перелому у війні

Він повторив, що США і союзники підтримуватимуть оборону України стільки, скільки буде потрібно.

Раніше президент США Джо Байден в інтерв’ю ABC News заявив, що українському президенту Володимиру Зеленському зараз не потрібні винищувачі F-16.

Україна давно просить союзників про надання сучасних літаків. Під час зустрічі в Парижі на початку лютого президент України Володимир Зеленський закликав західних партнерів «якомога швидше» надати Україні винищувачі, щоб відбити наступ Росії. Про надання Україні літаків наразі офіційно не заявила жодна країна.

XS
SM
MD
LG