Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: Кличко «дуже неправильно публічно себе поводить»


Зеленський не почув або вдав, що не почув запитання, чи планується нині заміна голови КМДА
Зеленський не почув або вдав, що не почув запитання, чи планується нині заміна голови КМДА

Президент України Володимир Зеленський піддав критиці міського голову Києва, голову Київської міськдержадміністрації Віталія Кличка, сказавши, що столичний керівник «дуже неправильно публічно себе поводить». Про це Зеленський заявив на пресконференції 20 травня.

«Мене нічого не пов’язує з паном мером, крім одного, що так і є – це моя вертикаль, голова КГГА (українською – КМДА – ред.), Київської державної адміністрації є вертикаллю президента, і хоче він цього чи не хоче, це так і є... І мені здається, що питання правоохоронців – те, що йдуть обшуки, чи 70, чи 50 обшуків було в оточення пана Кличка – Палатний, там ще якісь прізвища – так не треба було красти гроші в бюджеті, мені здається, це справедливо», – стверджує Зеленський.

Глава держави також сказав, що «Віталій Володимирович дуже неправильно публічно себе поводить».

«Здається, справедливе питання – що він хоче від мене, він постійно мені пише, дзвонить, записується на прийом, навіть приходить в Офіс президента без того, що я готовий із ним зустрітися, через те, що в мене бракує часу. Тому що його обрали кияни, і я поважаю їхній вибір, але я президент України, у мене питання, не тільки пов’язані зі столицею. Він звертався до мене, щоб я не звільняв його з посади голови КГГА (КМДА – ред.), хоча маю повноваження. Ви прекрасно знаєте, що в моєму оточенні були люди раніше, які хотіли його звільнити. Він до мене звертався, я йому сказав – немає питань, будь ласка, працюйте, показуйте результат. Тільки в мене прохання – там є якісь люди, всі про це говорять, і є докази у правоохоронців, напевне є докази, ймовірні. Мені здається, що ці часи пройшли, не треба красти гроші з бюджету України. Мені здається, що це правильно», – додав президент.

Після цього Зеленський не почув або вдав, що не почув запитання, чи планується нині заміна голови КМДА.

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що напружені стосунки з президентом Володимиром Зеленським і його офісом у нього склалися, зокрема, через те, що він «не є представником цієї влади».

«По-друге, багато речей їх дратують. Наприклад, коли місто сказало, що готове допомогти уряду у закупівлі вакцин. Я використовував свої зв’язки. Більш того, потім були розіслані листи, що єдиним контрагентом з закупівлі вакцини може виступати виключно уряд. Ми допомагаємо, але як у випадку локдауну, і як у випадку вакцини, це сприймається як перевищення повноважень Кличком», – заявив Кличко в інтерв’ю «Українській правді».

Коментуючи численні обшуки в столиці і те, чи обговорював він їх із президентом, Кличко заявив, що не бачив Зеленського вже пів року.

Київська міська прокуратура повідомила цього місяця, що провела понад 60 обшуків у Києві – в комунальних підприємствах і в підрозділах КМДА. Також обшук відбувся вдома в голови виконавчого комітету політичної партії «УДАР» Артура Палатного.

Міський голова Києва Віталій Кличко назвав обшуки у комунальних підприємствах тиском на столичну владу і придушенням місцевого самоврядування.

«Жодного підтексту ці кримінальні провадження не мають, це виключно кримінальні злочини», – заявила Надія Максимець, речниця прокуратури Києва у коментарі Радіо Свобода.

В Офісі президента заявили, що звинувачення Кличка в політичному тиску на столичну владу, є «безпідставними».

XS
SM
MD
LG