Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про створення в Україні кібервійськ


Згідно з указом, уряд має розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт про створення кібервійськ у структурі Міноборони
Згідно з указом, уряд має розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт про створення кібервійськ у структурі Міноборони

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який вводить в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони України від 14 травня «Про невідкладні заходи з кібероборони держави», що передбачає створення кібервійськ у структурі Міністерства оборони.

Відповідний документ оприлюднений на сайті президента 26 серпня.

Згідно з указом, Кабінет міністрів має розрахувати обсяг матеріально-технічних і фінансових ресурсів, необхідних для створення і належного функціонування кібервійськ, і у двомісячний строк розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт про створення кібервійськ.

Рішення було ухвалене для захисту суверенітету держави, забезпечення її обороноздатності, запобігання збройному конфлікту та відсічі збройній агресії в кіберпросторі, йдеться в указі.

Крім того, президент Зеленський затвердив оновлену Стратегію кібербезпеки України на наступні п’ять років, яку РНБО ухвалила 14 травня цього року.

У липні у Службі безпеки України повідомили, що фахівці нейтралізували понад тисячу кібератак та інцидентів на ресурси органів влади і об’єктів критичної інфраструктури протягом першого півріччя поточного року.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG