Доступність посилання

ТОП новини

Байден застерігає, що кібератаки можуть призвести до «гарячої війни»


Президент США звернув увагу на дедалі більшу кількість кібератак на державні установи та приватну промисловість, які американська влада пов’язує з Росією та Китаєм
Президент США звернув увагу на дедалі більшу кількість кібератак на державні установи та приватну промисловість, які американська влада пов’язує з Росією та Китаєм

Президент Сполучених Штатів Джо Байден попередив, що масштабна кібератака на США може призвести до фактичної «гарячої війни», згадавши в своїй заяві Росію та Китай як загрози національній безпеці США.

«Я вважаю дуже ймовірним, що ми опинимося у війні, якщо опинимося – у справжній гарячій війні із великою державою – внаслідок кіберзламу зі значними наслідками, і ця ймовірність зростає в рази», – сказав Байден у своїй промові перед розвідувальним співтовариством США 27 липня.

Президент США звернув увагу на дедалі більшу кількість кібератак на державні установи та приватну промисловість, які американська влада пов’язує з Росією та Китаєм.

Читайте також: Сайти російських хакерів REvil перестали відкриватися в даркнеті

Кібербезпека вийшла на перше місце в порядку денному адміністрації Байдена після низки атак протягом перших шести місяців його перебування на посаді, в тому числі атак із вимогами викупу.

На черговому саміті в Женеві з президентом Росії Володимиром Путіним Байден заявив, що лідери двох країн обговорили питання заборони використання 16 типів критичної інфраструктури для кібератак, в тому числі об’єктів енергетичного та водного секторів.

Байден вступив в офіс, маючи справу з наслідками хакерської атаки SolarWinds, яка торкнулася американських урядових установ та бізнесу – складною атакою, в якій звинувачують російських урядових хакерів.

Читайте також: Вашингтон обіцяє власні заходи проти хакерів із Росії, якщо цього не зробить Москва

Ймовірно базовані в Росії злочинні угрупування також пов’язані з гучними атаками заради викупів, спрямованими на нафтопровід Colonial Pipeline, м’ясопереробний гігант JBS та ІТ-компанію Kaseya, злам якої вплинув на сотні підприємств у всьому світі.

Сполучені Штати та їхні західні союзники раніше цього місяця звинуватили Китай у глобальній хакерській кампанії, яка включала масовану атаку на програмне забезпечення Microsoft, і звинуватили Пекін у співучасті з хакерами у вимогах та інших кібератаках.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG