Доступність посилання

ТОП новини

Україна використовує зброю лише для захисту своєї території та не порушує жодних домовленостей – Зеленський


«Ми не наступаємо, ми тільки відповідаємо», каже президент України
«Ми не наступаємо, ми тільки відповідаємо», каже президент України

Збройні сили України використовують наявне у них озброєння лише для захисту суверенітету й територіальної цілісності держави та лише у відповідь на порушення режиму тиші на Донбасі з боку супротивника, цитує сайт Офісу президента Володимира Зеленського під час його спілкування з журналістами в Одесі.

«Україна захищає свою територію і свій суверенітет згідно з обов’язком і присягою кожного, хто служить сьогодні, хто захищає українську державність. Ми не наступаємо, ми тільки відповідаємо. До речі, ми відповідаємо згідно з домовленостями щодо режиму припинення вогню. Саме в цьому форматі й продовжуватиме діяти Україна», – сказав президент, відповідаючи на запитання щодо реакції окремих держав на застосування українськими військовими безпілотного літального апарата «Байрактар» у районі проведення Операції об’єднаних сил.

Зеленський наголосив, що безпілотні літальні апарати Україна використовує лише для захисту.

«Коли українська армія відчуває, що потрібно захищати свою землю, вона так і робить. І далі вона діятиме саме за цим принципом», – сказав президент.

27 жовтня речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що постачання турецьких безпілотників Bayraktar TB2 в Україну може призвести до дестабілізації ситуації на Донбасі.

Посольство США в Україні у своїй заяві сьогодні вказало, що офіційна російська риторика про те, що Україна загострює ситуацію на Донбасі, «не тільки вводить в оману, але й сприяє ескалації напруженості».

26 жовтня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що турецький безпілотник Bayraktar знищив бомбою російську гаубицю, яка обстрілювала українських військових.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG