Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський «вдячний» духовенству за карантинні заходи у Великдень – ОП


Володимирський собор в Києві під час святкування Православної Пасхи, 18 квітня 2020 року
Володимирський собор в Києві під час святкування Православної Пасхи, 18 квітня 2020 року

В Офісі президента Володимира Зеленського назвали ситуацію зі святкуванням Великодня в Україні в умовах карантину «спокійною та контрольованою». За повідомленням пресслужби Офісу, голова адміністрації Андрій Єрмак контактує з голова обласних державних адміністрацій.

«За даними очільників ОДА, у більшості храмів дотримуються домовленостей з керівництвом областей та Національною поліцією щодо недопущення великого скупчення людей. Богослужіння у більшості церков відбувалися або в присутності незначної кількості прихожан, або взагалі за зачиненими дверима», – йдеться в заяві.

Читайте також: Вербна неділя і більше ПЛР-тестів – у МОЗ пояснили зріст кількості нових випадків COVID-19​

Крім того, Офіс президента посилається на дані Нацполіції, за якими виявлено порушення карантинних обмежень у 19 храмах.

«Найбільше порушень – на Донеччині, там розпочато кримінальне провадження. У Запорізькій, Рівненській та Чернігівській областях поліцейські склали три адміністративні протоколи. Президент України вдячний головам ОДА та поліції за сумлінну роботу, а також духовенству й вірянам за громадянську свідомість і дотримання карантинних обмежень, що є справжнім проявом любові до ближнього», – повідомляє Офіс.

Напередодні предстоятель Православної церкви України Епіфаній закликав усіх православних християн України утриматися від відвідування храмів і святкувати Великдень вдома, переглядаючи трансляції богослужінь.

Чи були пусті найбільші церкви столиці? – відеорепортаж
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:24 0:00

19 квітня християни східного обряду відзначають свято Великодня. Через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19 свято пройшло в умовах карантинних обмежень, в тому числі заборони масових зібрань.

Кількість хворих на COVID-19 в Україні станом на ранок 19 квітня становить 5 449 людей, з них 141 померла, 347 одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG