Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський відповів на петицію про позбавлення Медведчука звання заслуженого юриста


Цього місяця петиція про позбавлення Віктора Медведчука звання заслуженого юриста набрала необхідні 25 тисяч підписів
Цього місяця петиція про позбавлення Віктора Медведчука звання заслуженого юриста набрала необхідні 25 тисяч підписів

Президент України Володимир Зеленський дав відповідь на електронну петицію про позбавлення народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука звання заслуженого юриста, що раніше цього місяця набрала необхідні 25 тисяч підписів.

Відповідь, датована 27 грудня, розміщена на сайті президента.

У відповіді вказано, що законодавство передбачає два механізми позбавлення нагородженого державної нагороди України: у разі засудження особи за тяжкий злочин за поданням суду і за здійснення терористичної діяльності. При цьому рішення про застосування санкцій ухвалює Рада національної безпеки й оборони за пропозицією Верховної Ради, президента, уряду, Нацбанку, СБУ і вводиться в дію указом президента.

«Матеріали, що відповідають визначеним законом підставам для ухвалення главою держави законного рішення, до Офісу президента України не надходили», – йдеться у відповіді Зеленського.

Автор петиції вимагав позбавити Медведчука звання за «неналежний захист Василя Стуса та інших дисидентів».

Віктор Медведчук був державним захисником українського поета Василя Стуса. Його звинувачують у порушенні адвокатської етики під час цього процесу. Сам він своєї провини не визнає.

XS
SM
MD
LG