Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський «занепокоєний» новинами про затримання Саакашвілі – речник


Міхеїл Саакашвілі має українське громадянство та очолює Виконавчий комітет Національної ради реформ
Міхеїл Саакашвілі має українське громадянство та очолює Виконавчий комітет Національної ради реформ

Президент України Володимир Зеленський стежить за повідомленнями про затримання Міхеїла Саакашвілі, повідомив його речник Сергій Никифоров 1 жовтня.

«Уважно стежимо за повідомленнями про затримання голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїла Саакашвілі. Президент Володимир Зеленський занепокоєний такими новинами і тоном заяв, що лунають в Грузії щодо можливого розвитку ситуації», – написав він у своєму фейсбуці.

За його словами, Київ звернувся до грузинської сторони для роз’яснень щодо обставин та причин затримання Саакашвілі.

«Посольство України в Грузії поки що не отримало офіційної інформації про затримання. Але наші консули вже працюють над тим, аби надати Міхеїлу Саакашвілі усю необхідну допомогу», – додав Никифоров.

Читайте також: МЗС викликало керівника посольства Грузії через затримання Саакашвілі

Міхеїл Саакашвілі з 2015 року має українське громадянство та очолює Виконавчий комітет Національної ради реформ.

Раніше 1 жовтня прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі повідомив, що експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі затримали після того, як він повернувся на батьківщину.

У червні 2018 року в Грузії заочно засудили Саакашвілі до шести років позбавлення волі в справі про побиття колишнього опозиційного депутата Валерія Гелашвілі у 2005 році.

Тбіліський міський суд визнав експрезидента Грузії винним за звинуваченням в умисному нанесенні тяжкої шкоди здоров’ю і в зловживанні владою із застосуванням насильства. Саакашвілі назвав вирок незаконним.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG