Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський пропонує Раді звільнити голів МЗС, Міноборони і СБУ


Президент наполягає на невідкладному розгляді цих питань
Президент наполягає на невідкладному розгляді цих питань

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення міністрів закордонних справ та оборони і голови Служби безпеки України.

Як повідомляє прес-служба президента, подання були внесені 30 травня.

«Так, глава держави звернувся до парламенту щодо звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України, Степана Полторака – з посади міністра оборони України. Третє подання стосується звільнення Василя Грицака з посади голови Служби безпеки України», – йдеться в повідомленні.

У поданнях вказано, що глава держави діє на підставі Конституції і відповідних законів України.

Президент наполягає на невідкладному розгляді цих питань.

Крім того, в Адміністрації президента додали, що готують матеріали про звільнення Юрія Луценка з посади генерального прокурора України.

30 травня Верховна Рада не змогла відправити у відставку прем’єра Володимира Гройсмана. Рішення підтримали 97 за необхідних 226 депутатів.

Павло Клімкін 17 травня заявив, що іде у відставку з посади міністра закордонних справ України. Він очолює міністерство з 19 червня 2014 року.

Василь Грицак, який очолював СБУ з 2 липня 2015 року, подав у відставку з посади голови Служби безпеки України 20 травня.

Того ж дня Степан Полторак подав у відставку з посади міністра оборони. Він очолює Міністерство оборони з 14 жовтня 2014 року.

XS
SM
MD
LG