Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський переходить на особливий режим роботи через хворобу дружини


Президент України Володимир Зеленський та його дружина Олена (л) під час голосування на парламентських виборах, 2019 рік
Президент України Володимир Зеленський та його дружина Олена (л) під час голосування на парламентських виборах, 2019 рік

Президент України Володимир Зеленський переходить на особливий режим роботи у зв’язку з виявленням COVID-19 у його дружини Олени. Про це ввечері 12 червня повідомляє офіційний сайт глави держави.

«Згідно з Конституцією, президент не може нікому делегувати свої повноваження. Стан здоров’я Володимира Зеленського дозволяє йому виконувати службові обов’язки. Главі держави зробили тест на коронавірус. Він дав негативний результат», – ідеться в повідомленні.

Також сайт президента вказує, що ситуації самоізоляції та карантину в Конституції України передбачені не були. «Саме тому ухвалено спеціальний протокол режиму роботи Президента, який відповідає як нормам чинного законодавства, так і санітарно-епідеміологічним вимогам», – повідомляє сайт.

Протокол передбачає, що президент України щодня проходить тестування методами ІФА та ПЛР, а також медогляди. Він обмежує коло фізичного спілкування, переводить наради в онлайн-режим. Очні зустрічі, які передбачають особисте спілкування з главою держави, на найближчі дні виключаються. Так само виключається участь у масових заходах, скасовуються робочі поїздки за межі столиці України. Коло осіб, з якими президент спілкується особисто, звужується до охорони та найближчих помічників.

Дружина президента України Олена Зеленська вдень 12 червня повідомила, що захворіла на COVID-19. «Сьогодні я отримала позитивний результат тесту на коронавірус. Неочікувана новина. Особливо враховуючи те, що я та моя родина продовжуємо дотримуватись усіх правил – маски, рукавички, мінімум контактів», – написала вона.

В Україні за останню добу зафіксували 683 нових випадки COVID-19, свідчать дані на сайті Центру громадського здоров’я МОЗ.

Загалом тепер на території країни виявили 29 753 випадки коронавірусної хвороби. 13 567 людей одужали, 870 – померли.

Зранку 11 червня в Україні зафіксували антирекорд – 689 нових хворих на COVID-19.

XS
SM
MD
LG