Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський – Болтону: Україна вітала б приєднання США до «нормандського формату»


Володимир Зеленський (на фото ліворуч) висловив сподівання, що США зможуть більше залучатися до переговорного процесу стосовно Донбасу
Володимир Зеленський (на фото ліворуч) висловив сподівання, що США зможуть більше залучатися до переговорного процесу стосовно Донбасу

Україна вітала б приєднання США до «нормандського формату», заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з радником президента США з національної безпеки Джоном Болтоном у Києві.

Згідно з повідомленням на сайті Офісу президента України, Зеленський висловив сподівання, що США зможуть більше залучатися до переговорного процесу стосовно Донбасу.

Сам Болтон в інтерв’ю Радіо Свобода не виключав участі США та Великої Британії в «нормандському форматі».

Останніми тижнями точаться розмови про те, що після тривалої перерви може вже ближчим часом відбутися новий саміт у «нормандському» форматі, з участю керівників України, Франції, Німеччини і Росії. Із закликами провести такий саміт виступає президент України Володимир Зеленський. Він також пропонував розширити коло учасників за рахунок керівників Великої Британії і США, але ця пропозиція наразі не знайшла підтримки.

26 серпня президент Франції Еммануел Макрон заявив, що наступні переговори у «нормандському форматі» відбудуться у вересні, однак дати не назвав.

Президент Росії Володимир Путін, зі свого боку, вже заявляв, що може зустрітися з українським керівником тільки за умови, зокрема, прямих переговорів Києва з ватажками підтримуваних Росією незаконних збройних сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР», що визнані в Україні терористичними. Дотепер офіційний Київ відкидає таку можливість.

XS
SM
MD
LG