Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський підписав указ «про історично населені українцями території Росії»


Президент України Володимир Зеленський на Софійській площі у Києві під час привітання українців із Днем Соборності України. Січень 2024 року
Президент України Володимир Зеленський на Софійській площі у Києві під час привітання українців із Днем Соборності України. Січень 2024 року

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про історично населені українцями території Російської Федерації», повідомив він у привітанні з нагоди Дня Соборності України, 22 січня. 22 січня.

«Сьогодні ми маємо робити кроки не лише для зміцнення соборності України й нашого народу, а й дії задля соборності прав і свобод, правди про українців, правди про нас і правди про нашу історію. Заради цієї мети сьогодні мною підписано указ «Про історично населені українцями території Російської Федерації», – сказав президент.

За його словами, «це повернення правди про історичне минуле заради українського майбутнього».

Де в Росії «історичні землі» українців? Пояснюємо (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:37 0:00

Згодом на сайті Офісу президента було оприлюднено відповідний указ Зеленського «Про історично населені українцями території Росії».

Документом постановлено «внести на розгляд план дій щодо збереження національної ідентичності українців в Російській Федерації». У тому числі на історично населених ними землях (на Кубані, Стародубщині, Північній та Східній Слобожанщині в межах сучасних Краснодарського краю, Білгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ростовської областей РФ).

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

22 січня президент Володимир Зеленський також заявив, що подає до Ради законопроєкт, який дасть змогу запровадити інститут множинного громадянства.

Форум

XS
SM
MD
LG