Доступність посилання

ТОП новини

Немає підстав для справи про «неправомірні дії» силовиків щодо постраждалого під Радою журналіста – ДБР


Під час сутичок біля Верховної Ради 17 грудня 2019 року був зафіксований факт, як співробітники Нацгвардії та поліції розбили камеру й окуляри журналіста Радіо Свобода Сергія Нужненка
Під час сутичок біля Верховної Ради 17 грудня 2019 року був зафіксований факт, як співробітники Нацгвардії та поліції розбили камеру й окуляри журналіста Радіо Свобода Сергія Нужненка

У Державному бюро розслідувань заявили про відсутність підстав розслідувати звернення фотокореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка про неправомірні дії силовиків у сутичках 17 грудня 2019 року біля Верховної Ради, в результаті яких і постраждав журналіст.

«Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві, розглянуто усну заяву Нужненка С. від 17.12.2019 щодо можливих неправомірних дій працівників правоохоронних органів. Перевіривши обставини, зазначені у наявних матеріалах, встановлено, що на даний час підстави для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань відсутні, про що повідомлено заявника», – йдеться у відповіді на запит Радіо Свобода.

Повідомляється, що в разі незгоди з рішенням, заявник має право оскаржити його.

19 грудня 2019 року у Нацоліції повідомили, що передадуть до Державного бюро розслідувань матеріали провадження щодо постраждалого під Верховною Радою фотокореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка «для об’єктивного розслідування».

Зранку 17 грудня біля Верховної Ради сталася штовханина між правоохоронцями та учасниками акції протесту проти запровадження ринку землі. Пізніше правоохоронці розігнали частину мітингувальників і знесли намети, встановлені біля Верховної Ради.

Під час сутичок був зафіксований факт, як співробітники Національної гвардії та поліції розбили камеру й окуляри журналіста Радіо Свобода Сергія Нужненка.

XS
SM
MD
LG