Доступність посилання

ТОП новини

Жителька Одеси створила Телеграм-канал для збору даних про оборону міста – СБУ


Під час обшуку в підозрюваної СБУ виявила мобільні телефони та комп’ютерну техніку з «доказами підривної діяльності»
Під час обшуку в підозрюваної СБУ виявила мобільні телефони та комп’ютерну техніку з «доказами підривної діяльності»

Служба безпеки України затримала жінку за підозрою з зборі розвідувальних даних про оборону Одеси – про це відомство повідомило 6 квітня.

За повідомленням, жителька Одеси приховано збирала інформацію про розташування та переміщення Сил оборони в області.

«Насамперед її цікавили локації укріпрайонів поблизу узбережжя Одещини. Для збору закритих відомостей фігурантка створила власний прокремлівський Телеграм-канал, на який підписалися декілька сотень «однодумців». На ньому вона закликала своїх читачів робити скріншоти електронних карт із координатами підрозділів українських військ та надсилати їй в особисті повідомлення», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ затримала чоловіка, який передавав РФ дані про наслідки ракетного удару по будинку в Запоріжжі

Отримані дані підозрювана планувала передати російським військовим, додає Служба. Під час обшуку в неї виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку з «доказами підривної діяльності».

Жінці повідомили про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення Збройних сил чи інших військових формувань. Її взяли під варту, розслідування триває.

В умовах воєнного стану спецслужби фактично щодня повідомляють про виявлення підозрюваних у колабораціонізмі, підривній діяльності на шкоду Україні, а також агентурних мереж.

XS
SM
MD
LG