Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ закріпилися на кількох плацдармах на лівому березі Дніпра – штаб


Група українських морських піхотинців переправляється через Дніпро на Херсонщині, жовтень 2023 року
Група українських морських піхотинців переправляється через Дніпро на Херсонщині, жовтень 2023 року

Протягом поточної доби на фронті відбулося 53 бойових зіткнення, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил.

Зокрема, на Куп’янському напрямку російські війська «безуспішно» штурмували позиції ЗСУ поблизу Синьківки, Петропавлівки та Іванівки. На Лиманському напрямку наступальних дій військ РФ не фіксували.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили дев’ять російських атак, на Авдіївському – 17 атак поблизу Кераміка, східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та південніше Тоненького.

«На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито 18 атак», – йдеться в зведенні.

Читайте також: На лівому березі Дніпра «активно працюють» різні підрозділи Сил оборони – Гуменюк

Генштаб також фіксував «безуспішні штурмові дії» південніше Водяного на Шахтарському напрямку, а також біля Роботиного та Вербового на Запоріжжі.

Крім того, Сили оборони продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бахмутському напрямках.

«На лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку, завдяки мужності та професійності українських морських піхотинців, у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони, вдалося закріпитися на декількох плацдармах. Сили оборони продовжують утримувати займані рубежі, відбили 6 атак ворога, проводять заходи щодо розширення займаного плацдарму», – йдеться в зведенні.

Генштаб звітує про 12 ударів української авіації по російських військах та техніці, а також стільки ж ракетних ударів ЗСУ по військових цілях РФ.

Форум

XS
SM
MD
LG