Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ відбили атаки російських військ за 8 напрямками на Донеччині – штаб


Українські військовослужбовці на бронетранспортері неподалік міста Бахмуту, що на Донеччині, 7 вересня 2022 року
Українські військовослужбовці на бронетранспортері неподалік міста Бахмуту, що на Донеччині, 7 вересня 2022 року

Російська армія продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 24 вересня.

Загалом протягом доби російські війська завдали п’ять ракетних і 12 авіаційних ударів по України, дев’ять разів обстріляли з РСЗВ військові та цивільні об’єкти. Від ворожого вогню постраждали понад 20 населених пунктів, у тому числі Бахмут, Миколаївка, Калинівка, Миколаїв, Сухий Ставок, Південне, Малі Щербаки.

Читайте також: Убитий в Ізюмі військовий Сергій Сова посмертно став Героєм України

«За поточну добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів (Донецької області – ред.) Петропавлівка, Виїмка, Бахмутське, Зайцеве, Опитне, Одрадівка, Невельське та Новомихайлівка», – йдеться в зведенні.

Командування також прокоментувало заходи з мобілізації в Росії – за його даними, через низьку мотивацію російських громадян у Краснодарському краї представники військкоматів почали обходи будинків із негайним врученням повісток чоловікам призовного віку.

«На основних дорогах виставляються поліцейські блокпости з метою контролю переміщення чоловічого населення. Мобілізований особовий склад після короткої підготовки в навчальних центрах планується направляти для поповнення військових підрозділів, які зазнали численних втрат в ході війни на території України», – повідомляє штаб.

Читайте також: Київ порадив Ірану «припинити постачання зброї РФ для вбивств українців, а не виправдовуватися»

Штаб звітує про 19 ударів авіації Сил оборони України та враження 14 місць зосередження живої сили та військової техніки російських військ, а також позицій п’яти зенітних ракетних комплексів.

За даними штабу, ЗСУ протягом доби знищили чотири російських літаки.

XS
SM
MD
LG