Доступність посилання

ТОП новини

За добу позиції ООС обстріляли 13 разів – штаб


За даними штабу, внаслідок обстрілів 29 березня ніхто з українських військовослужбовців не постраждав
За даними штабу, внаслідок обстрілів 29 березня ніхто з українських військовослужбовців не постраждав

Російські гібридні сили 13 разів порушили режим припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

Зокрема в штабі зафіксували обстріли позицій українських військових із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 та 82 міліметри, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В тому числі, за повідомленням, обстрілів зазнали позиції поблизу Павлополя, Водяного, Богданівки, Березового, Старогнатівки, Тарамчука, Авдіївки, Шахти Бутівка в зоні діяльності оперативно-тактичного угруповання «Схід».

«У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог два рази обстріляв позиції українських захисників. Поблизу Луганського, по позиціях Об’єднаних сил противник випустив сім з міномета калібру 82 міліметри. По оборонцях Гладосового ворог вів вогонь зі станкового протитанкового гранатомета, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На усі ворожі обстріли підрозділи Об’єднаних сил дали збройним формуванням Російської Федерації адекватну відповідь», – йдеться в зведенні.

Бойовики незаконних збройних угруповань, своєю чергою, звинувачують українськую армію в обстрілів окупованих ними територій 29 березня.

Читайте також: Ветеран АТО: «Нині, після серйозного поранення, «рубаюся» з корупцією»​

За даними штабу, внаслідок обстрілів 29 березня ніхто з українських військовослужбовців не постраждав. Так само не зафіксовано випадків коронавірусного захворювання COVID-19 серед особового складу ООС.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

Коронавірус: Росія кинула «ДНР» і «ЛНР»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:20:16 0:00

XS
SM
MD
LG