Доступність посилання

ТОП новини

Завершився допит заступника голови Меджлісу Умерова, слідчі проведуть обшук в його будинку


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Співробітники Слідчого комітету Російської Федерації у Криму завершили допит заступника голови Меджлісу кримськотатарського Ільмі Умерова.

Як повідомили проекту Радіо Свобода Крим.Реалії рідні Умерова, допит тривав близько семи годин.

За їхніми словами, слідчі викликали заступника голови Меджлісу для «уточнюючих питань» по «справі 26 лютого».

Відразу після закінчення допиту слідчі ухвалили рішення провести обшук у будинку Умерова в Бахчисараї.

Про те, що силовики виїхали до будинку Умерова з обшуком, повідомив і голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Раніше Ільмі Умерова вже викликали в Слідчий комітет Криму на допит по «справі 26 лютого», він дав свідчення на користь Ахтема Чийгоза.

Ахтем Чийгоз був затриманий 29 січня в рамках кримінальної справи «за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях». Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року, потім продовжили до 19 травня.

У рамках розслідування «справи 26 лютого» правоохоронці також затримали ще одного учасника мітингу Ескендера Кантемірова. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці.

26 лютого 2014 рокупід кримським парламентом відбувся масштабний мітинг противників і прихильників відділення Криму від України. Кримським татарам, представникам Меджлісу і проукраїнським активістам протистояли проросійськи налаштовані громадяни, яких організували лідери «Русского единства» на чолі з нинішнім «главою» Криму Сергієм Аксьоновим.

XS
SM
MD
LG