Доступність посилання

ТОП новини

Дипломатія в Центральній Азії ефективніша за санкції – високопосадовець США


Дипломатія у відносинах із країнами Центральної Азії є ефективнішою, ніж санкції через порушення в таких питаннях, як права людини. Про це заявив заступник помічника держсекретаря США у справах Південної та Центральної Азії Річард Гоґланд.

Коментарі високопосадовця озвучені на початку реалізації нової стратегії США в п’яти країнах Центральної Азії, уряди яких піддаються критиці з боку правозахисників і західних чиновників.

Вашингтон «послідовно працюватиме» з Казахстаном, Киргизстаном, Узбекистаном, Таджикистаном і Туркменистаном, розуміючи, що «здійснення змін у цій галузі буде важким і, безумовно, вимагатиме довгострокової участі», наголосив Річард Гоґланд.

Інший заступник помічника держсекретаря США Ентоні Блінкен заявив 31 березня, що Вашингтон далі «виступатиме за вільні ЗМІ і відкритіші політичні системи і закликатиме до звільнення осіб, які ув’язнені за мирне висловлювання політичних поглядів чи релігійних переконань».

Американські чиновники регулярно стверджують, що порушують питання прав людини у відносинах із центральноазійськими урядами, але наполягають на збалансованому підході з метою забезпечити співпрацю у боротьбі з тероризмом та в інших питаннях безпеки.

XS
SM
MD
LG