Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Ізраїлю критикує домовленість з Іраном


Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу вважає, що угода щодо ядерної програми Ірану залишить недоторканною значну частину ядерної інфраструктури цієї країни. Про це Нетаньягу заявив у телефонній розмові з президентом США Бараком Обамою.

За повідомленням Білого дому, Обама сказав Нетаньягу, що угода свідчить про значний прогрес у досягненні міцного рішення, яке відсікає Ірану всі шляхи до ядерної зброї. Обама також наголосив, що прогрес у ядерному питанні не применшує стурбованість з приводу «спонсорства тероризму Іраном і погроз цієї країни щодо Ізраїлю».

Тим часом, ізраїльський міністр зі стратегічних питань Юваль Штайніц заявив, що єврейська держава надалі намагатиметься не допустити того, що він назвав поганою остаточною угодою.

Увечері 2 квітня дипломати Ірану та шести світових держав погодили основні моменти угоди щодо ядерної програми Тегерана, яка має бути остаточно узгоджена до 30 червня.

31 березня учасники переговорів вирішили продовжити консультації, оскільки до цього терміну їм не вдалося досягти рамкових домовленостей про обмеження Іраном ядерних розробок в обмін на послаблення міжнародних санкцій.

Захід підозрює Тегеран у спробах створити ядерну зброю. Іран відкидає ці припущення, стверджуючи, що розробки ведуться виключно в мирних цілях.

XS
SM
MD
LG