Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові авіабудівники вимагали виплатити борги із зарплати


Харківські авіабудівники вимагали виплатити зарплату
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

Працівники Харківського авіаційного заводу мітингували на прохідній біля центрального входу до підприємства. Близько сотні людей зібралися без плакатів і транспарантів. Вони кажуть, що від грудня 2014 року їм не виплачували зарплату, а навесні цього року робота на підприємстві взагалі зупинилася.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, коментуючи пікет, заявив, що не бачить доцільним продовження контракту з генеральним директором заводу Анатолієм Мялицею, якщо він не здатен впоратися з заборгованостями перед людьми.

«Харківське державне авіаційне підприємство – це Міністерство економіки. І ми мали розмову з керівництвом Міністерства економіки стосовно ситуації на ХАЗі. Контракт Мялиці завершився. При заборгованості по зарплаті я не бачу можливості його продовжувати, тому що в чому ж тоді ефективний менеджмент і з боку держави, і з боку менеджменту підприємства, якщо людям не платять зарплату», – сказав Райнін.

За словами голови ОДА, наразі оголошений конкурс на посаду директора підприємства. Ім’я нового керівника заводу буде відоме 29 травня.

Також Райнін повідомив, що не знає, як зараз колективу віддати заборговане по зарплаті.

Голова профспілки підприємства Михайло Погорелов заявив, що профспілка не підтримала звільнення директора Анатолія Мялиці. Погорелов стверджує, що зарубіжні партнери пообіцяли зробити замовлення у заводу і в серпні мали б перерахувати велику суму за роботу.

Працівники заводу обіцяють знову вийти на пікет 6 квітня, щоб з’ясувати у представників обладміністрації і міської влади, як вони збираються погашати борги.

XS
SM
MD
LG