Доступність посилання

ТОП новини

У Криму ДСНС втратила унікальне водолазне спорядження – Бондар


Державна служба з надзвичайних ситуацій втратила в Криму водолазне спорядження для глибоководного очищення. Про це повідомив заступник виконувача обов’язків голови ДСНС Олег Бондар.

«Російською Федерацією при окупації території автономної республіки Крим було пограбовано водолазний флот нашої служби та викрадено унікальне водолазне спорядження, яке дозволяло нам виконувати завдання з підводного очищення акваторії вахтовим методом на глибинах до 60 метрів», – зазначив Бондар.

Він також заявив, що російські військові нападають на працівників ДСНС.

«Нашими підрозділами у 2014 році обстежено 38 гектарів акваторії у районі масового відпочинку людей. Всупереч вимогам Женевської конвенції, яка забороняє втручання у діяльність організацій, які надають допомогу і рятують людей, війська Росії та терористичні угрупування нападають на рятувальників. Знищують та розкрадають техніку», – зазначив Бондар.

Він також наголосив, що напади здійснюються, незважаючи на те, що ДСНС є демілітаризованою організацією.

Російська сторона наразі ці заяви ДСНС не коментувала.

Напередодні в МЗС України заявили, що Росія здійснює цілеспрямоване пограбування України, зокрема в Криму понад 400 українських підприємств незаконно націоналізовано, незаконно використовуються надра України, захоплено 18 газових родовищ.

16 березня 2014 у Криму відбувся так званий «референдум», який став підставою для приєднання півострова до Російської Федерації. Ні Україна, ні міжнародна спільнота цей «референдум» не визнали легітимним. Для Москви ж він став підставою для анексії Криму.

XS
SM
MD
LG