Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: ми б’ємо танками та БТРами по безробіттю


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що завдяки розвитку оборонної промисловості у країні створюються нові робочі місця.

«Український оборонпром, який перейшов на тризмінну роботу, швидко нарощує бойову потужність України. Танками та БТРами ми б’ємо по безробіттю», – сказав Порошенко у суботу, 4 березня, під час поїздки до навчального центру Національної гвардії України у Нових Петрівцях на Київщині.

За словами Порошенка, на оборонних підприємствах України було створено тисячі нових робочих місць.

Президент наголосив, що попри оголошення режиму припинення вогню на Донбасі, Збройні сили мають бути готові дати відсіч.

«Попри перемир'я, попри те, що Збройні сили, виконуючи мій наказ, жорстко дотримуються режиму припинення вогню, у випадку його порушення нам є чим дати відповідь агресору», – наголосив Петро Порошенко.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі. ​Однак режим припинення вогню порушується. Сторони звинувачують одна одну у зриві домовленостей.

Як повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, з 15 лютого, коли на Донбасі був оголошений режим припинення вогню, там загинуло 75 українських військових. Сепаратисти не наводили зведених цифр своїх втрат.

За даними ООН, від початку бойових дій на Донбасі, які почалися у квітні минулого року, там загинуло понад 6 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG