Доступність посилання

ТОП новини

Прав людини в Криму дотримуються гірше, ніж у Росії − омбудсмен півострова


Політична карикатура, 20 березня 2015 року. Автор: Євгенія Олійник
Політична карикатура, 20 березня 2015 року. Автор: Євгенія Олійник

З жовтня 2014 за допомогою до інституту уповноваженого з прав людини в Криму звернулося понад тисяча людей. Про це сказала омбудсмен регіону Людмила Лубіна, вона порівняла ситуацію з дотримання прав людини в Криму і в Росії, повідомляє сайт «Телеграф».

«На середньоросійський рівень ми поки не вийшли. На прийоми громадян до нас приходять по 90-100 людей − це дуже багато, набагато більше, ніж в інших суб'єктах Російської Федерації. Потік людей, яким потрібен захист і допомогу, не зменшується », − цитує Лубіну «Телеграф».

Разом з тим, омбудсмен відзначила поліпшення дотримання прав людини в мовній сфері.

«У Криму функціонують три державні мови, у кримчан є можливість вивчати будь-яку. У минулому залишилися незручності, які виникали через мовну політику української держави », − заявила Лубіна.

Раніше повідомлялося, що Комітет з прав людини ООН у своєму останньому звіті закликав владу Російської Федерації вжити ефективних заходів з дотримання прав людини в Криму. Зокрема, члени Комітету не задоволені тим, як Москва проводить розслідування викрадення людей на території півострова.

Про порушення прав людини в Криму, зокрема, кримськотатарського населення регулярно повідомляють міжнародні правозахисні організації.

XS
SM
MD
LG