Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Росія не надала інформацію про громадян України на затонулому траулері


Євген Перебийніс
Євген Перебийніс

Київ досі не отримав від Москви підтвердження, що серед врятованих із затонулого траулера моряків є троє громадян України, повідомив Радіо Свобода речник МЗС Євген Перебийніс.

«Нам досі з Росії не надали жодної офіційної інформації, ми знаємо про громадянство тільки одного з моряків, який, на жаль, не значиться серед врятованих. Ближчим часом буде упізнання, на яке вилетіли його родичі. Що стосується інших, томи не маємо інформації ні про їхню долю, ні підтвердження їхнього громадянства», – сказав Перебийніс.

Раніше речник МЗС повідомив, що на борту траулера було четверо громадян України, але троє з них проживали в анексованому Росією Криму.

Траулер «Далекий Схід», приписаний до сахалінського порту Невельськ, затонув в ніч на 2 квітня в Охотському морі. З 132 людей, що були на борту, врятували 63. За основною версією слідства, траулер зазнав аварії через втрату стійкості при розміщенні виловленої риби.

Федеральна міграційна служба Росії притягає до відповідальності моряків-іноземців з траулера «Далекий Схід», який затонув в Охотському морі. На сьогодні російська сторона затримала 26 іноземців, серед яких нібито троє громадян України.

XS
SM
MD
LG