Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ: заступник голови місії Гуґ їде на Донбас


Заступник голови СММ ОБСЄ Александр Гуґ
Заступник голови СММ ОБСЄ Александр Гуґ

Заступник голови СММ ОБСЄ Александр Гуґ упродовж наступних двох днів відвідає Донбас. За повідомленням місії, метою його візиту є нормалізація та демілітаризація ситуації у Широкиному Донецької області.

«Гуґ та команда СММ з Києва та Маріуполя також проінспектують гуманітарну ситуацію у цій гарячій точці. Оцінка ситуації буде проводитися для визначення подальших кроків, необхідних для розмінування і знешкодження боєприпасів, які не вибухнули», – повідомили в СММ ОБСЄ у середу, 8 квітня.

У звіті СММ ОБСЄ за 7 квітня, оприлюдненому сьогодні, йдеться про збільшення кількості обстрілів у Донецькій області, включаючи територію навколо зруйнованого Донецького аеропорту.

Окрім території Донецького аеропорту, ситуація навколо селища Широкине наразі є найбільш неспокійною у зоні бойових дій на Донбасі.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG