Доступність посилання

ТОП новини

У Росії суд засудив соратника Навального до 240 годин «обов’язкових робіт»


Георгій Албуров під час судового засідання, 26 березня 2015 року
Георгій Албуров під час судового засідання, 26 березня 2015 року

У Росії співробітника «Фонду боротьби з корупцією» Георгія Албурова засудили до 240 годин обов’язкових робіт за звинуваченням у крадіжці картини «Погана хороша людина», повідомив Албуров у своєму twitter.

Суд вирішив, що Албуров скоїв крадіжку чужого майна за попередньою змовою, завдавши шкоди п’ять тисяч рублів, саме так суд оцінив вартість картини.

Прокурор просив для підсудного три роки позбавлення волі умовно.

Під час судового засідання Албуров заявив, що причиною його переслідування стали антикорупційні розслідування «Фонду боротьби з корупцією».

Кримінальну справу було порушено 20 червня минулого року за фактом крадіжки малюнка художника Сергія Сотова «Погана хороша людина», вилученого в той же день під час обшуку в квартирі російського опозиціонера Олексія Навального, який є засновником «Фонду боротьби з корупцією».

Співробітники «Фонду боротьби з корупцією» пояснили, що подарували картину Навальному на день народження.

За версією слідчих, картина була вкрадена з паркану однієї з центральних вулиць російського міста Володимир, куди її повісив для демонстрації всім бажаючим художник.

Слідство стверджує, що справу було порушено за заявою автора картини, хоча пізніше Сотов розповів, що його змусили підписати документ люди, які представилися співробітниками адміністрації Володимирської області. Інший обвинувачений у цій справі – Микита Кулаченко оголошений у розшук.

XS
SM
MD
LG