Доступність посилання

ТОП новини

За добу на Донбасі сепаратисти здійснили 24 обстріли – штаб АТО


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

За добу на Донбасі сепаратисти здійснили 24 обстріли, здебільшого з мінометів, повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

За даними штабу, на Донеччині сепаратисти вели вогонь зі 120-міліметрових мінометів по опорних пунктах поблизу населених пунктів Піски, Миколаївка, Авдіївка та Гранітне.

«Лише в напрямку позицій сил АТО неподалік Авдіївки злочинці 6 разів відкривали вогонь із мінометів калібру 120 міліметрів. Крім того, поблизу Авдіївки противник вів обстріли з танка, зенітної установки, автоматичних гранатометів,також з артилерії калібру 122 міліметри. Також російсько-терористичні війська обстрілювали зі 120-міліметрових мінометів, танка, автоматичних гранатометів та протитанкового озброєння наш опорний пункт в районі населеного пункту Ленінське на Донеччині», – мовиться у повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що на Луганщині сепаратисти провели мінометний обстріл позицій українських військових поблизу населених пунктів Щастя і Сизе, з автоматичних гранатометів – поблизу Кримського.

Бойовики, своєю чергою, звинувачують українських військових у порушенні режиму припинення вогню.

Раніше сьогодні речник АТО Андрій Лисенко повідомив, що за минулу добу на Донбасі зафіксовані випадки використання бойовиками озброєнь, які б мали бути відведенні від лінії розмежування.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG