Доступність посилання

ТОП новини

Клюєва вже майже рік не підозрюють в масових убивствах – ГПУ


Андрій Клюєв ©Shutterstock
Андрій Клюєв ©Shutterstock

З колишнього заступника голови Адміністрації президента Андрія Клюєва ще у травні 2014 року зняли підозру у причетності до масових убивств в Києві у січні-лютому 2014 року. Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит видання Тиждень.ua.

«У зв’язку з тим, що в ході досудового розслідування не здобуто доказів про причетність Андрія Клюєва до вчинення масових вбивств мітингувальників у центральній частині міста Києва у січні-лютому 2014 року, 23 травня 2014 року повідомлення про підозру Клюєву змінено, винесено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 27, статті 340 КК України за фактом перешкоджання проведенню зборів, мітингів, які відбувалися 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності у місті Києві», – мовиться у тексті.

У прокуратурі також повідомили, що наразі досудове розслідування стосовно Клюєва зупинено у зв’язку з тим, що він перебуває у розшуку.

У березні минулого року Клюєву повідомили про підозру у незаконному перешкоджанні організації або проведенню мітингів і демонстрацій, перевищені влади або службових повноважень, а також масовому вбивстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

У лютому 2014 року в районі вулиці Інститутської під час масових протистоянь у Києві загинули понад 100 євромайданівців. Загиблих назвали Небесною сотнею. За фактами смертей активістів Майдану у лютому та в січні правоохоронці ведуть розслідування.

XS
SM
MD
LG