Доступність посилання

ТОП новини

У Росії опозиціонер Мохнаткін порізав вени у СІЗО – адвокат


Сергій Мохнаткін
Сергій Мохнаткін

У Росії опозиціонер Сергій Мохнаткін на знак протесту проти поведінки адміністрації слідчого ізолятора порізав собі вени. Про це повідомив у понеділок, 20 квітня, його адвокат Денис Левін.

Він заявив, що Мохнаткін вдався до таких дій 17 квітня після інциденту з керівництвом СІЗО. Подробиць інциденту адвокат не пояснив.

Увʼязненому опозиціонеру надали медичну допомогу. Адміністрація слідчого ізолятора тимчасово перевела Мохнаткіна у психіатричну лікарню при СІЗО.

У Федеральній службі виконання покарань заявили, що між увʼязненим і адміністрацією не було конфлікту, однак повідомили, що Сергій Мохнаткін висловлював незгоду з етапуванням його у колонію.

У грудні 2014 року суд у Москві засудив Сергія Мохнаткіна до 4,5 років увʼязнення у колонії суворого режиму за обвинуваченням у насильстві проти представників влади. Згідно з вироком, 31 грудня 2013 року під час мітингу на Тріумфальній площі у Москві Мохнаткін вдарив по обличчю співробітника поліції.

Улітку 2010 року Мохнаткіна вже засуджували до 2,5 років колонії за побиття поліцейського під час несанкціонованої акції протесту. У 2012 році опозиціонера помилували.

XS
SM
MD
LG