Доступність посилання

ТОП новини

Луганська міліція перевіряє заяви щодо витоку інформації про бійців батальйону «Торнадо»


Науменко щодо оприлюднення списків особового складу батальйону «Торнадо» на сепаратистських сайтах

Правоохоронці перевіряють інформацію щодо оприлюднення особистих даних бійців батальйону «Торнадо» на сепаратистських сайтах, повідомляє керівник головного управління МВС у Луганській області Анатолій Науменко.

«Закиди в мій бік із боку керівництва батальйону відбуваються через розпочаті кримінальні справи щодо «торнадівців», – заявив Науменко. – Жодного витоку інформації з нашого комп’ютера не могло бути. Інформацію оприлюднили з ближнього зарубіжжя. Фактично на сепаратистських сайтах опублікували списки розформованого батальйону «Шахтарськ», із якого в жовтні 2014 року 47 бійців перейшли до батальйону «Торнадо».

Напередодні бійці спецпідрозділу «Торнадо» у Дніпропетровську заявили, що вважають оприлюднення їхніх особистих даних на сайтах, які пов’язують із озброєними сепаратистами, «зливом інформації». На їхню думку, «дані, опубліковані сепаратистами, були отримані ними від українських правоохоронців, оскільки всі фотографії, адреси та інша інформація була поширена саме з архівів МВС».

Сайти, які оприлюднили особисті дані українських бійців, не заблоковані.

Згодом у Дніпропетровській міліції повідомили, що за фактом оприлюднення в інтернеті особистих даних бійців підрозділу «Торнадо» (колишній «Шахтарськ») міліція провела службове розслідування, «попередні результати перевірки не виявили витоку інформації».

У Дніпропетровській міліції також зауважили, що підрозділ спершу мав назву «Шахтарськ», формувався і комплектувався в управлінні МВС у Дніпропетровській області, зараз він підпорядковується луганській міліції. База даних на бійців підрозділу у зв’язку з його передислокацією була передана відповідним кадровим органам, наголосили в міліції.

XS
SM
MD
LG