Доступність посилання

ТОП новини

Рішення щодо передачі Росії «Містраля» ще не ухвалене – Олланд


Президент Франції Франсуа Олланд (Л) і Росії Володимир Путін, Єреван, 24 квітня 2014
Президент Франції Франсуа Олланд (Л) і Росії Володимир Путін, Єреван, 24 квітня 2014

Президент Франції Франсуа Олланд заявив після переговорів з російським колегою Володимиром Путіним, що суперечка щодо передачі Москві вертольотоносця «Містраль» ще не вирішена.

«На даний момент рішення ще не ухвалене», – сказав Олланд у п’ятницю, 24 квітня, у Єревані після зустрічі з Путіним.

Зустріч Путіна і Олланда відбулася сьогодні після жалобної церемонії із вшанування пам’яті жертв масових вбивств вірмен в Османській імперії, яка відбулася у Єревані. Головними темами їхньої розмови були ситуація в Україні та замороження Францією контракту на передачу Росії вертольотоносця типу «Містраль», вартість якого становить 1,5 мільярда доларів.

Раніше цього тижня Франсуа Олланд пообіцяв, що Франція відшкодує Росії вартість контракту, якщо він буде скасований через роль Москви у дестабілізації ситуації в Україні.

Франція зупинила передачу Росії замовлених нею двох ударних десантних вертольотоносців типу «Містраль» через агресію Москви в Україні і заявляє, що ця передача буде можлива тільки в разі повного виконання Росією мінських домовленостей про врегулювання на сході України.

У Москві після хвилі погроз на адресу Парижа врешті стали говорити, що в разі зриву контракту вимагатимуть від Франції повернути вже сплачені за ним кошти і що ці кораблі не так уже й потрібні Росії.

XS
SM
MD
LG