Доступність посилання

ТОП новини

У Росії арештували майно фабрики Roshen у Липецьку – прес-служба компанії


Фабрика Roshen у російському Липецьку, архівне фото
Фабрика Roshen у російському Липецьку, архівне фото

Слідчий комітет Росії 24 квітня наклав арешт на майно «Липецької кондитерської фабрики «Roshen», повідомляє прес-служба корпорації Roshen.

За повідомленням корпорації, арешт накладено на підставі постанови Басманного районного суду міста Москви від 16 квітня 2015 року, накладання арешту на майно позбавляє компанію можливості розпоряджатись цим майном до 13 вересня 2015 року.

«Аналізуючи події, які відбуваються навколо російських активів корпорації, з упевненістю можна заявити, що російська сторона цілеспрямовано вживає усі можливі методи, які позбавляють компанію можливості здійснити продаж своїх активів у Росії», – вважають у компанії.

У корпорації Roshen зауважують, що загальна вартість майна, на яке накладено арешт, сягає 2 мільярди рублів, що абсолютно не є порівняним з попередньо висунутою податковою претензією в межах порушеної кримінальної справи у розмірі 180 мільйонів рублів.

Корпорація Roshen має намір оскаржувати це рішення.

Наразі підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

1 квітня повідомлялось про обшуки і блокування роботи фабрики Roshen у Липецьку.

Наприкінці 2014 року стало відомо, що в Росії слідчі припинили кримінальну справу стосовно української кондитерської компанії Roshen, фактичним власником якої є президент України Петро Порошенко.

Кримінальну справу стосовно української кондитерської корпорації Roshen порушили два роки до того. Російський холдинг «Об’єднані кондитери» вимагав від компанії виплати понад двох мільярдів рублів за нібито незаконне використання товарного знака. У березні 2014 року Тверський суд Москви заарештував російські рахунки Roshen.

Порошенко обіцяв продати свій бізнес, зокрема компанію Roshen, після обрання його президентом. Він переміг на виборах президента 25 травня 2014 року.

XS
SM
MD
LG