Доступність посилання

ТОП новини

Путін прагне розділити Євросоюз та НАТО – Брідлав


Головнокомандувач сил НАТО в Європі, генерал Філіп Брідлав
Головнокомандувач сил НАТО в Європі, генерал Філіп Брідлав

Головнокомандувач сил НАТО в Європі, генерал Філіп Брідлав вважає, що президент Росії Володимир Путін наразі прагне розділити Євросоюз та НАТО.

«Думаю, що першою ціллю президента Путіна насправді є не Україна, а зміна Заходу. Пан Путін не хоче співпрацювати з ЄС в економічній сфері, він також не хоче співпрацювати з НАТО у військовому плані. І багато інструментів, які він використовує, спрямовані на те, щоб вбити клин і спричинити роз’єднання у Євросоюзі та НАТО. Якщо йому це вдасться, то всі інші речі, яких він прагне, стануть на місце», – сказав Брідлав у четвер, 30 квітня, під час слухань у військовому комітеті Сенату США у Вашингтоні.

Філіп Брідлав також висловив впевненість, що Росія використовувала і буде використовувати енергоносії, як важелі впливу на Європу.

«Ми чітко бачимо, що Росія використовує енергетику як важіль впливу, як зброю», – наголосив Головнокомандувач сил НАТО в Європі.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися минулого року, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG