Доступність посилання

ТОП новини

Український Іл-76 зможе вилетіти до Непалу 3 травня – Міноборони


Іл-76 (ілюстраційне фото)
Іл-76 (ілюстраційне фото)

Військово-транспортний літак Іл-76, який вилетів для евакуації українців з Непалу, наразі ремонтують у Делі, і він буде готовий летіти за українцями у Катманду 3 травня. Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

«Попередньо дозвіл на переліт наданий на 3 травня цього року. Перебуваючи в аеропорту міста Делі, екіпаж українського Іл-76 провів планові регламентні роботи, в ході яких виявились певні збої у роботі обладнання літака. Разом з МЗС України на цей час вживаються заходи щодо усунення виявлених збоїв. За повідомленням екіпажу, літак буде готовий до виконання 3 травня поставлених завдань з евакуації українських громадян, – повідомили у Міноборони у п’ятницю, 1 травня.

За повідомленням МЗС, наразі у Непалі близько 100 громадян України очікують вильоту на Батьківщину.

«На сьогодні з Непалу виїхало 26 громадян України (9 – самостійно, 12 евакуйовані через Москву, 5 – через Варшаву). 21 громадянин України повідомив про відмову виїхати з Непалу. Із 46 особами контакт встановити не вдається. Загальна кількість громадян України, які на момент землетрусу могли перебувати в країні становить 210 осіб», – повідомляють в МЗС.

У результаті землетрусу, що стався у непалі 25 квітня, загинуло пона 6 тисяч 200 людей. Ще 14 тисяч були поранені та травмовані.

Раніше в ООН підрахували, що різною мірою землетрус вплинув на життя восьми мільйонів людей, це чверть населення Непалу.

XS
SM
MD
LG