Доступність посилання

ТОП новини

НМПУ: за рік на Донбасі загинуло 8 журналістів, понад 40 потрапили в полон


Незалежна медіа-профспілка України з нагоди Всесвітнього дня свободи преси у неділю, 3 травня, повідомила, що за рік конфлікту на Донбасі загинуло 8 журналістів і понад 40 потрапили в полон. Про це йдеться на сайті профспілки.

«За 2014 рік в Україні загинуло 8 журналістів як українських, так і іноземних. Кілька працівників ЗМІ загинуло вже цього року. Більшість з них пішли з життя на території проведення неоголошеної війни на Донбасі. За рік цього протистояння понад 40 медійників побували в полоні. Кілька журналістів перебувають там і зараз. То ж фактично всі місцеві журналісти, прихильні до демократичних свобод, змушені були виїхати з окупованої території через загрози життю та здоров’ю. Багато видань припинили своє існування через тиск на редакційні колективи, присвоєння або псування майна чи економічну неможливість евакуювати ЗМІ на українські території», – йдеться в повідомленні.

Незалежна медіа-профспілка України закликала згадати журналістів, які трагічно загинули минулого і цього року, а також пригадати про десятки полонених, побитих, змушених виїхати з рідних домівок, скривджених морально колег.

Раніше в неділю представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович наголосила на необхідності боротьби з проявами насилля і залякування журналістів у світі.

3 травня як Всесвітній день свободи преси проголосила 1993 року Генеральна Асамблея ООН для підвищення усвідомлення міжнародною спільнотою ролі вільних медіа у демократичному розвитку суспільства.

XS
SM
MD
LG