Доступність посилання

ТОП новини

У Пентагоні підтверджують імовірність підготовки Росією наступу в Україні


Міністр оборони США Ештон Картер
Міністр оборони США Ештон Картер

Міністр оборони США Ештон Картер підтверджує повідомлення головнокомандувача сил НАТО в Європі, генерала Філіпа Брідлава про високу ймовірність підготовки російськими військами подальшого наступу на Донбасі.

«Виглядає так, що сепаратисти на Донбасі, яких Росія підтримує відкрито, готуються до чергового раунду військових дій. Це суперечить Мінським домовленостям», – сказав Картер у середу, 6 травня, під час слухань у Сенаті.

1 травня головнокомандувач сил НАТО в Європі, генерал Філіп Брідлав заявив, що Росія використовує затишок на Донбасі для перегрупування своїх військ для можливого подальшого наступу.

2 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG