Доступність посилання

ТОП новини

АТО: за минулу добу загиблих немає, четверо військовослужбовців поранені


©Shutterstock
©Shutterstock

У штабі АТО у неділю, 10 травня, звітують, що за минулу добу у зоні проведення антитерористичної операції на сході України загиблих серед українських військовослужбовців немає, четверо були поранені. Про це повідомив речник АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, попри святкові дня бойовики не дотримувалися режиму тиші, здійснюючи серію збройних провокацій на всіх напрямках. На маріупольському напрямку напередодні ввечері відбулася серія перестрілок поблизу Миколаївки, Широкина та Павлопіля. На донецькому – у районах від Мар’їнки до Авдіївки, поблизу Світлодарська. На луганському напрямку бойовики здійснювали збройні провокації біля Бахмутської траси, поблизу Станиці Луганської та Щастя.

У прес-центрі АТО раніше в неділю повідомляли, що в період між 18:00 9 травня та північчю 10 травня нарахували 35 випадків порушення бойовиками режиму припинення вогню, в тому числі з застосуванням важкого озброєння.

Сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що українські силовики 20 разів порушили режим тиші минулої доби.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG