Доступність посилання

ТОП новини

Кремль підтвердив зустріч Путіна з Керрі в Сочі 12 травня


Джон Керрі
Джон Керрі

Президент Росії Володимир Путін зустрінеться сьогодні в Сочі з держсекретарем США Джоном Керрі, заявив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков.

На зустрічі також буде присутній міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. За словами Пєскова, попередньо Лавров і Керрі проведуть детальні переговори щодо ситуації в Україні, іранської ядерної програми, врегулювання конфліктів у Ємені й Сирії.

Прес-секретар російського президента зауважив, що порядок денний зустрічі Путіна і Керрі об’ємний, однак тема санкцій обговорюватися не буде.

Як повідомили раніше дипломатичні джерела, в Москві не очікують серйозних результатів за підсумками переговорів, хоча сам факт приїзду Керрі в Росію називають «важливим і символічним». Це перший візит держасекретаря США до Росії за два роки. Джон Керрі жодного разу не приїжджав до Росії з початку розбіжностей Вашингтона і Москви через події в Україні.

Як повідомляє держдепартамент, ця поїздка є частиною постійних зусиль США з підтримки прямих зв’язків з високопоставленими російськими чиновниками.

XS
SM
MD
LG