Доступність посилання

ТОП новини

Суд повернув державі землі екс-глави Адміністрації президента – прокуратура


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Обухівський районний суд повернув у державну власність земельну ділянку загальною площею 0,4 гектара, яка незаконно була відчужена на користь колишнього глави Адміністрації президента України, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Підставою відведення цих земель первісним власникам для будівництва і обслуговування житлового будинку в селищі Козин Обухівського району стали рішення виконавчого комітету сільської ради, до компетенції якого не входить вирішення земельних питань, оскільки виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішується питання у сфері регулювання земельних відносин», – мовиться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що вартість цієї землі – майже півмільйона гривень.

Раніше прокуратура подала позов до Обухівського міськрайсуду про визнання недійсними рішень органу місцевого самоврядування, державного акту на землю та про витребування земельної ділянки на користь держави.

У прокуратурі не уточнюють прізвище колишнього глави Адміністрації президента України, у якого суд забрав землю.

Раніше журналісти видання «Українська правда» повідомляли, що екс-глава Адміністрації президента Андрій Клюєв володіє у цьому районі приблизно 17 гектарами землі, де збудований величезний особняк і є футбольне поле.

XS
SM
MD
LG