Доступність посилання

ТОП новини

У Раді зареєстрували проект постанови про звільнення Авакова


У Верховній Раді зареєстрований проект постанови про звільнення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Проект постанови №2846 зареєстрували 18 народних депутатів.

Вчора голова парламентського комітету з протидії корупції Єгор Соболєв повідомив про реєстрацію в Раді проекту постанови про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через «історію з Чеботарем».

Минулого тижня Соболєв заявив, що у комітеті чекають інформації від міністра внутрішніх справ про результати внутрішнього розслідування щодо заступника глави МВС Сергія Чеботаря впродовж тижня.

«Якщо керівництво МВС далі ігноруватиме справу свого очищення, комітет Верховної Ради з протидії корупції сконцентрує всі наші сили на заміні всього керівництва МВС», – заявив тоді Соболєв.

28 квітня у селі Лісники Київської області невідомі вчинили напад на знімальну групу програми журналістських розслідувань «Наші гроші» (телеканал ЗІК). Журналісти готували сюжет про будівництво у лісі будинку, який може належати родині заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

Пізніше до журналістів під’їхав автомобіль марки «Фольксваген» без номерних знаків. З нього вийшли троє чоловіків і силою забрали камеру з відеозаписом, після чого зникли.

Журналісти впізнали в одному з нападників людину, з якою вони спілкувалися раніше і яку вони бачили на території будинку.

Журналісти викликали міліцію і повідомили про інцидент. Міліція розпочала кримінальне провадження за фактами перешкоджання професійній діяльності журналістів у селі Лісники на Київщині.

Після цього заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар заявив, що не має будинку у селі Лісники Київської області. Вчора Чеботар подав заяву про відставку.

XS
SM
MD
LG