Доступність посилання

ТОП новини

«Влада» Криму: на 8 учасників кримського автопробігу склали адмінпротоколи


Учасники автопробігу 18 травня 2015 року в Сімферополі
Учасники автопробігу 18 травня 2015 року в Сімферополі

До адміністративної відповідальності притягнули вісьмох учасників автопробігу в Сімферополі, який мали намір провести на річницю депортації кримськотатарського народу 18 травня. Про це під час відеомосту «Москва – Сімферополь» заявив російський віце-прем’єр Криму Руслан Бальбек, повідомляє Крим. Медіа.

За його інформацією, всього затримали 29 людей, більша частина з яких були неповнолітні.

Як пояснив Бальбек, молоді люди, взявши участь у молебні за жертв депортації, «піддалися емоційному сплеску» і здійснили несанкціонований автопробіг вулицями Сімферополя з подальшим виїздом в Бахчисарай.

Він запевнив, що «учасники автопробігу за добровільною згодою проїхали РВВС для дачі пояснень».

Російський віце-прем’єр Криму також повідомив, що готовий виплатити накладені на учасників акції адміністративні штрафи із власних коштів.

Чи погодилися молоді люди на пропозицію Бальбека, не повідомляють.

18 травня в День річниці депортації кримськотатарського народу в Сімферополі співробітники російських силових спецпідрозділів затримали учасників автопробігу, присвяченого трагічній даті. До цього їх блокували автозаками на автостанції «Західна».

Після майже шестигодинного допиту в Залізничному відділенні «поліції» Сімферополя, всіх затриманих учасників автопробігу відпустили.

XS
SM
MD
LG