Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав законопроект, який звільняє допомогу для ЧАЕС від податків


Саркофаг над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС (архівне фото)
Саркофаг над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС (архівне фото)

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект, який звільняє від оподаткування міжнародну технічну допомогу для Чорнобильської АЕС.

«Президент Петро Порошенко підписав закон № 364-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей виконання проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській АЕС», – повідомили у прес-службі Адміністрації президента у понеділок, 25 травня.

«Податковий кодекс доповнюється положеннями щодо відсутності необхідності реєстрації нерезидентів – виконавців проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській АЕС у податковому органі. Йдеться про нерезидентів, які діють відповідно до положень Рамкової угоди між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку стосовно діяльності Чорнобильського фонду «Укриття» в Україні та Угоди про грант (Проект ядерної безпеки ЧАЕС) між ЄБРР як Розпорядником коштів, урядом України та Чорнобильською АЕС», – зазначили в Адміністрації президента.

Цей документ набере чинності з моменту його опублікування в офіційних виданнях.

29 квітня світові лідери групи G7 заявили, що будівництво нового проекту укриття над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС буде завершене до листопада 2017 року попри недостатнє фінансування.

Роботи із будівництва нового укриття над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС розпочали у 2007 році.

Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Вибух на четвертому енергоблоці спричинив зростання радіаційного рівня до межі, в 30-40 разів більшої, ніж під час вибуху в Хіросімі в 1945 році.

XS
SM
MD
LG