Доступність посилання

ТОП новини

Кличко готовий знову йти у мери Києва, якщо призначать місцеві вибори


Мер Києва Віталій Кличко
Мер Києва Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що він іти на вибори міського голови, якщо Верховна Рада призначить місцеві вибори у Києві.

«Якщо Верховна Рада оголосить про проведення місцевих виборів у Києві, я готовий взяти у них участь», – сказав Кличко, якого цитує його прес-служба, у середу, 27 травня.

Віталій Кличко також наголосив на необхідності децентралізації влади та наданні ширших повноважень органам місцевої влади.

«Ми багато говоримо про децентралізацію, наділення більшими повноваженнями та правами місцевих органів влади, але хотілося б втілення цього на практиці. Наприклад, ми не впливаємо на формування тарифів, нам їх спускають згори», – зазначив мер Києва.

Минулого року учасники коаліційних переговорів домовилися про необхідність внесення змін до законодавства в частині введення пропорційної системи виборів до липня 2015 року. Тоді наголошувалося, що упродовж першої половини 2015 року необхідно ухвалити зміни до законодавства про місцеві вибори за пропорційною системою з відкритими списками.

У Верховній Раді вже зареєстрований законопроект про місцеві вибори, наразі тексту документу на сайті немає.

XS
SM
MD
LG