Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк очікує інвестицій після закінчення бойових дій на Донбасі


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що Україна стане інвестиційно привабливою державою лише після закінчення бойових дій а Донбасі. Про це він заявив на 8-му Київському безпековому форумі «Цінності – шлях до безпеки».

За словами Яценюка, бізнес не зацікавлений у тому, щоби «купувати квартиру, яка горить». Тож, продовжує прем’єр, хоч «Мінські угоди і недосконалі», утім вони повинні виконуватись – це суттєво покращить інвестиційний клімат.

«Ми маємо низку навіть не передумов, а вагомих умов цих Мінських угод. По-перше, приберіть російські війська з української території. По-друге, припиніть постачати важку артилерію і зброю. По-третє, закрийте кордон», – зазначив Яценюк.

Прем’єр вважає, що мета президента Росії Володимира Путіна – відлякати іноземних інвесторів від вкладання грошей в Україну і таким чином загальмувати розвиток держави.

Від квітня минулого року на Донбасі проводиться антитерористична операція. За цей час було кілька спроб урегулювати конфлікт на Донбасі – укладалися мінські угоди про припинення вогню на Донбасі, які повністю не виконуються сторонами. Сили АТО та проросійські сепаратисти звинувачують одне одного у порушенні режиму припинення вогню.

Яценюк очікує інвестицій після закінчення бойових дій на Донбасі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG