Доступність посилання

ТОП новини

Угруповання «ДНР»: українські силовики за добу 37 разів порушили перемир’я


Бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявляють, що упродовж доби українські військові 37 разів обстрілювали їхні позиції на Донбасі.

«Чотири рази обстріли велися з важкої артилерії, у 15 випадках - з мінометів. Крім того, українські силовики ведуть постійний вогонь по наших населених пунктах у районах, що примикають до лінії зіткнення з танків, БМП, ПТКР, а також із стрілецької зброї», – сказав у суботу Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР».

За словами Басуріна, найбільш інтенсивний обстріл вночі був зафіксований у районі Донецького аеропорту.

(Відео користувача YouTube Dmitryi Sitnikov)

Сепаратисти угруповання «ЛНР» наразі не повідомляють про ситуацію, на підконтрольній їм території.

У штабі АТО повідомили, що упродовж ночі бойовики продовжили обстріли позицій українських військових на всій території Донбасу, де ведуться бойові дії. За словами речника штабу Андрія Лисенка, за минулу добу на сході України були поранені четверо українських військових.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG